Egyházzenei események a Kétágúban
ÉNEK ÉS ORGONA HANG ÉJJEL A KÉTÁGÚBAN


A 7. Kolozsvári Magyar Napok keretén belül, az Énekelt reformáció program sorozatunkkal összhangban gyertyafényes énekes orgona zenével vártuk, egy jobbnál-jobb programokkal teli meleg nyári nap után a felüdülni vágyókat. Nem csak a test, hanem a lélek is üdült.,,Ritmusra dobbanó szív és összhangra találó gondolat”A KOLOZSVÁRI REFORMÁTUS FÖLDÉSZEK BETHLEN GÁBOR DALKÖRÉNEK130 éves jubileuma


       ,, Vándorlások és harcok hevében megpihent és megszelídült Kolozsváron, a Magyarok utcája környékén és földbe gyökerezett a hóstáti közösség.
       Színe lettek Kolozsvárnak, az a zöldellés, amely a mezőről, kertből bekúszott a kolozsvári polgárok asztalára és harmatos üdeségével megízesítette sokak ételét, életét.
       A kardok az erős kezekben kapákká szelídültek. A mindennapok sóhaja pedig a dalkörben és a templomban lelket simogató énekké nemesült.
       Daluk, széppé formált kiáltás. Hangosan sóhajtott ima. Különbözőségekből és disszonanciából összefonódott egység. Összeötvözött lélek. Ritmusra dobbanó szív és összhangra találó gondolat. Tettre sarkalló lépés. Énekük, kihangosított létük:öröm, bánat, szenvedés, remény, hit, szeretet és szerelem. Könnyekből, áhítatból, kacajból, nyögésből, jajjból, hálaadásból harmóniává tisztuló vallomás.” (Adorjáni László - Százhúsz tavasz - A kolozsvári Református Bethlen Gábor Földész Dalkör 120 éve)

Május 22-én a Református Egység napján, 2016-os év Szentháromság vasárnapján ünnepelte a Kolozsvári Református Földészek Bethlen Gábor Dalköre fennállásának 130 évfordulóját.


Beszámoló a Kétágú Facebook oldalán.